Schimb ulei cutie automată

Schimb complet al uleiului din transmisie automată (lichid ATF) cu spălare.

Serviciu de înlocuire a lichidului ATF în cutia de viteze automată.

VĂ VOM AJUTA SĂ SELECTAȚI ULEIUL POTRIVIT

Oferim o gamă largă de uleiuri și fluide pentru angrenaje Shell și Kroon-Oil. Puteți fi siguri atât de o selecție competentă a produselor, cât și de o calitate excelentă. Dacă aveți întrebări legate de selecția produselor, vă rugăm să contactați specialiștii noștri.

ECHIPAMENTE MODERNE

Kroon-Oil PowerFlush permite o schimbare completă a uleiului transmisiei automate.
Datorită vasului transparent, puteți evalua vizual contaminarea lichidului ATF din cutia de viteze a vehiculului dumneavoastră în timpul procesului de înlocuire.

32484

Ce este o spălare completă a cutiei și cum poate ajuta la prevenirea problemelor?

Procedura de schimb ulei cutie automată prin spălarea completă a transmisiei. Această procedură ajută la îndepărtarea particulelor străine și a murdăriei din transmisie, îmbunătățind astfel performanțele și durata de viață a transmisiei automate. Scopul ATF este de a răci și lubrifia transmisia automată. În timp, lichidul de transmisie colectează particule străine care pot interfera cu aceste funcții – ceea ce face ca transmisia dvs. să genereze mai multă frecare și căldură. În cele din urmă, aceste particule se pot acumula în depozite de nămol în transmisie și pot interfera cu schimbarea treptelor de viteză și accelerarea.

La ce este bună o spălare a transmisiei?
O spălare a transmisiei ajută la maximizarea duratei de viață și a performanțelor transmisiei automate – una dintre cele mai scumpe piese ale vehiculului care trebuie înlocuite. Cu toate acestea, nu ajută în cazul unor probleme de transmisie preexistente.

O spălare(flush) a transmisiei este același lucru cu schimbarea lichidului de transmisie?

Schimbarea lichidului de transmisie și spălarea transmisiei sunt două servicii diferite: Schimbarea lichidului de transmisie – Înlocuiește 50%-60% din lichidul de transmisie. Carterul transmisiei dvs. este golit fără echipament special, inspectat și curățat. Se înlocuiește filtrul de transmisie și se adaugă lichid nou, lăsând un amestec de lichid vechi și nou.

Curățarea transmisiei – Înlocuiește aproape 100% din lichidul de transmisie și curăță particulele și depozitele acumulate din întreaga transmisie. Fluidul este expulzat din transmisia dvs. cu ajutorul unei mașini de spălare a liniei de răcire sau a unei pompe de admisie. La dorință poate fi inlocuit si filtrul din cutie (dacă există posibilitate tehnică), filtrul se achită separat.

Schimbarea uleiului într-o cutie de viteze automată este importantă pentru a menține performanța și fiabilitatea acesteia. Iată câteva motive pentru care este important să schimbați uleiul într-o cutie de viteze automată:

  1. Protejează componente importante: Uleiul este responsabil pentru lubrifierea și răcirea componentelor din interiorul cutiei de viteze. Schimbarea regulată a uleiului ajută la prevenirea uzurii premature și a daunelor la componentele importante, cum ar fi angrenajele și rulmenții.
  2. Menține performanța cutiei de viteze: Uleiul curat și proaspăt poate ajuta la menținerea performanței cutiei de viteze și la prevenirea pierderii puterii. Dacă uleiul din cutia de viteze este vechi și contaminat, cutia de viteze poate deveni încetinită și poate avea probleme de schimbare a treptelor.
  3. Economiseste bani pe termen lung: Schimbarea regulată a uleiului într-o cutie de viteze automată poate ajuta la prevenirea deteriorării cutiei de viteze și a altor componente, ceea ce poate duce la costuri de reparare semnificative. Investiția în schimbarea regulată a uleiului poate ajuta la prevenirea acestor costuri și poate prelungi durata de viață a cutiei de viteze.

În general, recomandările pentru schimbarea uleiului într-o cutie de viteze automată variază în funcție de vehicul și de condițiile de conducere. Este important să consultați manualul proprietarului sau să contactați un mecanic de încredere pentru a afla cât de des trebuie schimbat uleiul din cutia de viteze.